4,5 dl strösocker
1,5 dl florsocker
1,5 dl vatten kallt
1 st äggvita
2 msk potatismjöl
1 msk vaniljsocker
8 st gelatinblad
1,5 dl vatten
Klä en mindre långpanna med bakplåtspapper och
strö kokos på botten av den. Häll 1,5 dl vatten i en kastrull och lägg i
gelatinbladen. Värm vattnet på svag värme tills gelantinbladen löst upp sej,
rör om under tiden. Blanda allt i en ganska stor bunke, strösocker, florsocker,
kallt vatten, äggvita, potatismjöl, vaniljsocker och vätskan som blev av de
upplösta gelantinbladen.
Vispa i cirka 30 minuter till en härligt fluffig vit smet. Häll upp i långpannan och strö sen kokos över smeten.
Låt stelna över natten på ett svalt ställe. Skär fyrkanter eller hur nu själva vill att dom ska se ut. Doppa kanterna i kokos så hela mumsmumsen bli täckt och inte klibbar.
Vispa i cirka 30 minuter till en härligt fluffig vit smet. Häll upp i långpannan och strö sen kokos över smeten.
Låt stelna över natten på ett svalt ställe. Skär fyrkanter eller hur nu själva vill att dom ska se ut. Doppa kanterna i kokos så hela mumsmumsen bli täckt och inte klibbar.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar