12 januari 2013

mumsiga mumsmums

Testa på att göra egna mumsmums för första gången och det var inte alls så komplicerat som jag kunnat tro!


4,5 dl strösocker
1,5 dl florsocker
1,5 dl vatten kallt
1 st äggvita
2 msk potatismjöl
1 msk vaniljsocker
8 st gelatinblad
1,5 dl vatten

1,5 dl vatten till gelantinbladen


Klä en mindre långpanna med bakplåtspapper och strö kokos på botten av den. Häll 1,5 dl vatten i en kastrull och lägg i gelatinbladen. Värm vattnet på svag värme tills gelantinbladen löst upp sej, rör om under tiden. Blanda allt i en ganska stor bunke, strösocker, florsocker, kallt vatten, äggvita, potatismjöl, vaniljsocker och vätskan som blev av de upplösta gelantinbladen.
Vispa i cirka 30 minuter till en härligt fluffig vit smet. Häll upp i långpannan och strö sen kokos över smeten.
Låt stelna över natten på ett svalt ställe. Skär fyrkanter eller hur nu själva vill att dom ska se ut. Doppa kanterna i kokos så hela mumsmumsen bli täckt och inte klibbar.

Nästa gång ska jag prova att täcka den med florsocker eller bara kakao, kokos gillades inte av dom minsta i familjen ;)







Inga kommentarer:

Skicka en kommentar