Idag
blir det receptet på det jag bakade till lucia. Mjuk pepparkaka med
lingon taget från Leilas recept!
3 ekologiska ägg
2 ½ del strösocker
1 tsk vaniljsocker
50 g smör
1 dl mjölk
3 ½ dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 nypa salt
2 msk pepparkakskrydda
Ca 1 dl frysta lingon
Ugnen 175 grader.
Vispa ägg och strösocker och vaniljsocker pösigt. Smält smöret och
rör i mjölken blanda den sen med äggsmeten.
Blanda det torra ingredienserna i en skål och vänd det sen
försiktigt ner i smeten.
Ta de frysta lingonen och blanda med lite vetemjöl, det gör att
dom inte sjunker till botten när kakan gräddas.
Smöra en sockerkaksform och ändvänd lite vetemjöl för att bröa
formen.
Grädda i mitten av ugnen ca 25-30 minuter, lurar er inte på färgen
för kakan får ingen riktig färg utan ser nästan lika dan ut hela tiden :)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar