Det blev en apelsin-cheesecake med pepparkaksbotten. Rätt
enkel med mycket smak av jul!
4 ägg
1,5 dl strösocker
1 skal av apelsin och saft av 1/4 apelsin
250 mascarpone
4 dl vispgrädde
ca 60 pepparkakor
100 g smält smör
Separera äggulorna från vitorna. Vispa äggulor, strösocker och
rivet apelsinskal + saften poröst i en bunke och rör i mascaponen. Vispa grädden fluffig och vänd ner den i smeten. Vispa vitorna till ett hårt skum och vänd försiktigt ner dem
i smeten. Krossa pepparkakorna fint
i en mixer eller lägg dem i en plastpåse och krossa med en kavel. Tillsätt
det smälta smöret och bred ut kakmixen i en form med avtagbara kanter. Ställ kakan i frysen minst 4 timmar. Pudra med kakao före servering!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar