03 maj 2011

Marängpaj

Imorgon får jag träffa en vän jag inte träffat på väldigt länge ♥ hennes syster och hon kommer över och fikar så jag tänkte baka nått gott! Är helt såld på maräng just nu, känns så lätt och somrigt och behöver inte heller va så söt. Det här receptet är från Per Morbergs kokbok.

Skalet 


1 dl skorp-mjöl

2 dl vetemjöl
1 st äggula
0,5 dl strösocker
      
Fyllning

3 äggvitor

1 dl socker
0,5 l vinbär


Smält smöret och blanda i skorpmjöl, vetemjöl, äggulan och socker. Blanda ihop degen och klä pajformen. Ställ den i kylen minst en timma. Grädda den sen i ugnen 15 minuter på 225 grader. Vispa äggvitorna till ett skum. Häll sedan i sockret och vispa till ett hårt skum. Vänd sedan ner vinbären i äggvitan.
Fyll sedan upp pajformen med smeten. Grädda pajen i 150 grader i 20-25 minuter. 




                                          

2 kommentarer: