Ugnsgrader 175 grader.
1 2/3 dl mjölk
80 gram rumstempererat smör
2/3 msk vinäger
3 dl socker
2 ägg
2 msk pasta färg
1,5 msk kakao
0,5 msk vaniljsocker
3 3/4 dl vetemjöl
2/3 tsk salt
2/3 tsk bikarbonat
2/3 tsk vinäger
Häll först mjölken i ett glas och blanda i vinägern, låt den stå ca 10 minuter. Vispa smör och socker pösigt, tillsätt ett ägg i taget och vispa en stund mellan varje ägg.
Blanda kakao, vaniljpulver och röda färgen till en smet och häll i den i äggsmeten, blanda väl. Tillsätt ni mjölkblandningen, mjölet och saltet rör om det tills det blandats.
Blanda bikarbonatet och vinägern i en skål och häll den sen i smeten.
Smörj en form på cirka 24 cm och grädda längst ner i ungen i 30-40 minuter beroende på din ugn, testa med en sticka.
Denna tårta är fylld med hallon och cream-cheese frosting och täckt med riven vit choklad.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar