01 mars 2013

Red Velvet Tårta

Tidigare lovade jag receptet på red velvet muffin men jag måste först lägga ut denna underbara tårta jag testade att göra. 

Ugnsgrader 175 grader.


1 2/3 dl mjölk 

80 gram rumstempererat smör
2/3 msk vinäger 
3 dl socker
2 ägg 
2 msk pasta färg 
1,5 msk kakao
0,5 msk vaniljsocker
3 3/4 dl vetemjöl 
2/3 tsk salt

2/3 tsk bikarbonat

2/3 tsk vinäger

Häll först mjölken i ett glas och blanda i vinägern, låt den stå ca 10 minuter. Vispa smör och socker pösigt, tillsätt ett ägg i taget och vispa en stund mellan varje ägg.

Blanda kakao, vaniljpulver och röda färgen till en smet och häll i den i äggsmeten, blanda väl. Tillsätt ni mjölkblandningen, mjölet och saltet  rör om det tills det blandats.

 Blanda bikarbonatet och vinägern i en skål och häll den sen i smeten.


Smörj en form på cirka 24 cm och grädda längst ner i ungen i 30-40 minuter beroende på din ugn, testa med en sticka. 


Denna tårta är fylld med hallon och cream-cheese frosting och täckt med riven vit choklad.








Inga kommentarer:

Skicka en kommentar