10 mars 2013

Mimmi Pigg

Till dom här tårtorna har jag provat en ny botten och tyckte den var jätte god och super lätta att göra!

200 gram rumstempererat smör

2 1/2 dl socker 
2 1/4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver 
4 ägg
1 1/2 tsk vaniljsocker

Vispa det rumsvarma smöret med sockret vitt och pösigt tillsätt ett ägg i taget och vispa mellan varje ägg. sikta ner vetemjöl, bakpulver och vaniljsocker och blanda väl med äggsmeten.


Smöra en springform ca 24 cm. Grädde i mitten av ugnen ca 40 minuter 160 grader. Den ska inte va kladdig utan riktigt torr så känn men en sticka. 





Den här tårta är fylld med hallon, vaniljkräm och vit choklad. Spacklad med cream-cheese frosting med något mer grädde i för att inte få den så söt. Täckt med marsipan och sockermassa.

1 kommentar: