350g mjukt smör
6 dl strösocker
3 dl kakao
1 dl ljus sirap
0.5tsk salt
6 st ekologiska ägg
3 dl vetemjöl
Sätt ugnen på 175 grader. Vispa
smör och strösocker vitt och poröst.
Blanda i
kakao, sirap och salt.
Rör i ett
ägg i taget och vänd sist ner vetemjölet i smeten.
Lägg ett
bakplåtspapper i botten av en ugnsplåt med kant och fyll med smet.
Grädda
kakan i mitten av ugnen i 10-15 minuter.
Prova med en sticka, den ska vara lite kladdig.
Låt den
svalna något innan du gör kokos smeten.
Blanda
alla ingredienser i en kastrull och koka upp. Låt sjuda i 5 min. Bred på
kokosen över kakan och grädda ytterligare 5-10 min i övre delen av ugnen.
Låt svalna och skär i rutor.
75 g
smör
1,5 dl
grädde
1 dl
ljus sirap
200 g
kokosflingor
Åh ser så mumsigt ut =) vill smaka nuuu! Kanske ska prova baka hemma nu till helgen. Kram <3
SvaraRadera