09 maj 2012

Härlig chokladkaka med knäckig kokos

Den här chokladkakan är en dröm för alla chokladälskare, härligt kladdig med den knäckiga kokosen på toppen!







350g mjukt smör
6 dl strösocker
3 dl kakao
1 dl ljus sirap
0.5tsk salt
6 st ekologiska ägg
3 dl vetemjöl

Sätt ugnen på 175 grader. Vispa smör och strösocker vitt och poröst.
Blanda i kakao, sirap och salt.
Rör i ett ägg i taget och vänd sist ner vetemjölet i smeten.
Lägg ett bakplåtspapper i botten av en ugnsplåt med kant och fyll med smet.
 Grädda kakan i mitten av ugnen i 10-15  minuter. Prova med en sticka, den ska vara lite kladdig.
Låt den svalna något innan du gör kokos smeten.

Blanda alla ingredienser i en kastrull och koka upp. Låt sjuda  i 5 min. Bred på kokosen över kakan och grädda ytterligare 5-10 min i övre delen av ugnen. Låt svalna och skär i rutor.
75 g smör
1,5 dl grädde
1 dl ljus sirap

200 g kokosflingor





1 kommentar:

  1. Åh ser så mumsigt ut =) vill smaka nuuu! Kanske ska prova baka hemma nu till helgen. Kram <3

    SvaraRadera