Jag har i alla fall provat att göra egen
vaniljkräm. Det var lite klurigt men såå gott så har man tid och tålamod är det
helt klart värt det! På bilden som inte finns här hade man kunnat se att
bakelsen hade vaniljbottnar och var fylld med hemmagjord jordgubbskräm och
vaniljkräm, spacklad med grädde.
Den är täckt med marsipan och blomman är
gjord av vit flowerpaste och målad med rosa pulver och röd och grön penna!
Recept på vaniljkrämen.
5 dl mjölk
1 vaniljstång
1½ dl strösocker
7 äggulor
1½ dl majsstärkelse
50 g mjukt smör
Dela vaniljstången och lägg den
i en kastrull. Häll i mjölken och låt det koka upp. Lyft sen ur
vaniljstången. Vispa strösocker, äggula och majsstärkelsen vitt och pösigt och
slå över den heta mjölken medans du vispar. Häll sen tillbaka blandningen i
kastrullen och värm upp den under kraftig vispning och när blandningen blivit
tjock häller man över den i en kall skål. Lägg i smöret i den ännu varma
krämen och vispa tills den blir helt slät!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar