09 juni 2011

Prinsessbakelser!

Här var tanken att jag skulle göra ett steg för steg hur jag gjort denna söta bakelse men ibland strular tekniken även för den bästa ;) Men jag bjuder på en bild som fanns kvar i kameran och sen får vi se vad dataexperterna kan rädda från min andra dator!






Jag har i alla fall provat att göra egen vaniljkräm. Det var lite klurigt men såå gott så har man tid och tålamod är det helt klart värt det! På bilden som inte finns här hade man kunnat se att bakelsen hade vaniljbottnar och var fylld med hemmagjord jordgubbskräm och vaniljkräm, spacklad med grädde.

Den är täckt med marsipan och blomman är gjord av vit flowerpaste och målad med rosa pulver och röd och grön penna!

Recept på vaniljkrämen.

5 dl mjölk
1 vaniljstång
1½ dl strösocker
7 äggulor
1½ dl majsstärkelse
50 g mjukt smör

Dela vaniljstången och lägg den i en kastrull. Häll i mjölken och låt det koka upp. Lyft sen ur vaniljstången. Vispa strösocker, äggula och majsstärkelsen vitt och pösigt och slå över den heta mjölken medans du vispar. Häll sen tillbaka blandningen i kastrullen och värm upp den under kraftig vispning och när blandningen blivit tjock häller man över den i en kall skål. Lägg i smöret i den ännu varma krämen och vispa tills den blir helt slät!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar