Ingredienser
4 dl vetemjöl
1 dl potatismjöl
3/4 dl socker
200 g rumsvarmt smör eller
margarin
Fyllning
1 ägg
1 msk socker
3/4 msk potatismjöl
2 dl mjölk
1 msk vaniljsocker
Garnering
florsocker
1.Smörj hjärtformar av metall väl.
2.Blanda samman vetemjöl, potatismjöl, socker och
matfett till en smidig deg.
3.Svep in degen i plastfilm och låt den vila svalt i
ca 45 minuter i kylen.
4.Fyllning: Blanda
ägg, socker, potatismjöl och mjölk i en kastrull. Låt sjuda under vispning på
svag värme tills krämen tjocknar.
5.Låt kallna och smaksätt därefter med vanilj.
6.Sätt ugnen på 200°C. Kavla ut degen till en ganska
tjock platta. Klä de smorda formarna med cirka hälften av degen.
7.Lägg en klick kräm i varje form. Täck dem med ett
lock av deg, kläm till degen väl runt kanterna.
8.Grädda kakorna på galler i nedre delen av ugnen i ca
15 minuter.
Smuligt, men vansinnigt gott!!!
SvaraRadera