Här kommer receptet!
3 dl mjölk
50 g jäst
1 msk kardemumma
1½ dl strösocker
½ tsk salt
1 ägg
200 g mjukt smör
10-12 dl vetemjöl
En satts vaniljkräm, receptet
hittar du här
1 ägg till pensling, smält smör
och socker till garnering
Värm mjölken till den är 37
grader. Smula ner jästen i en bunke och lös den med mjölken strösocker,
salt, smör, ägg och kardemumma.
Tillsätt sen lite vetemjöl
i taget bättre att den är lite för klibbig än för kompakt. Jäs
degen under bakduk ca 40 minuter.
Sätt ugnen på 200 grader.
Knåda degen på ett bakbord och
skär degen i ca 16 lika stora bitar och rulla dom till runda bollar. Lägg dom
på en plåt och låt dom jäsa i ca 40 minuter till. Gör hål i mitten av
bullarna, jag använde mig av ett lock till en nappflaska men ta vad du har
:) och fyll dom med vaniljkrämen. Grädda bullarna gyllene, i cirka 7-8
minuter och låt sedan svalna något. Pensla dem sedan med smält smör och rulla
dem i strösocker!
Dom var jättegoda!
SvaraRadera